Förutsättningarna inför Kungsörsmatchen var att vid vinst skulle det mycket till för att vi inte skulle fixa kontraktet utan kval men några timmar innan matchstart ändrades förutsättningarna kapitalt.
Då fick vi besked om att Eskilstuna visat mycket oseriösa takter då de lämnat wo mot Sunne. De påstår sig sen i efterhand inte ha förstått konsekvenserna av vad de gjorde utan trodde på lite böter bara. Vet inte vad man ska säga men spelar man i div 3 bör man ta reda på vad som sker om man funderar på wo.
Detta innebar nu att de utesluts ur serien och alla deras matcher stryks och då finns det vinnare o förlorare i streckstriden. Stora vinnare är Sunne o Bosna som tack vare detta åt in tre poäng var på förlorarna Västanvik o Säffle.
Regler är regler men ibland borde man se vilka konsekvenserna blir av ett beslut. Nu drabbas det felande Eskilstuna inget större då de redan var ur serien och de kanske tom får starta om i Div 4 för det bestämmer Södermanlands förbund där man enligt vad man läst i en tidning tycker lite synd om dom för det som hänt. Sen går det en massa andra rykten om laget inför nästa säsong men hur det är med dom får vi vänta med att se, hoppas dock att de flyttas ner så långt det går i systemet för lite rättvisa.

Detta satte naturligtvis ner humöret på alla och det var en mycket konstig stämning i Granevik innan matchen där många försökte leta regler etc på nätet mm.

Spelarna verkade dock inte grävt ner sig för mycket för vi tog tag i taktpinnen från start o radade upp chanser men tyvärr har vi i match efter match svårt att utnyttja våra lägen o om det beror på okoncentration eller otur vet jag inte.
Vi kan räkna upp några lägen:
5min Micke runt på vänsterkanten med bra inspel till Haris lite bortanför bortre stolpen men målisen räddar skottet till hörna.
8min Efter missad rens på inlägg får Micke jätteläge mitt i straffområdet men skottet över.
10min Micke frispelad till höger i straffområdet men väljer att spela in mot mitten där en back är hårsmånen före Haris.
Detta var ett axplock men vi hade fler lägen som kunde gett utdelning men som sagt vi har som vanligt svårt att få till pricken över iet.

Efter denna anstormning ändrade sig matchbilden en del som det ofta gör om man inte får utdelning och nu fick vi istället se virrigt spel på egen planhalva vilket gav dom gräddfil in i matchen.
I 18:e minuten slarvar vi i mittförsvaret vilket ger dom friläge men skottet går just utanför stolpen. Minuten senare kommer en hög boll där deras anfallare ger Goran en rejäl knuff i ryggen så bollen går över o ger bra skottläge mitt framför mål men planens bästa spelare Milos gör en fin parad. Otroligt att det inte blir frispark i denna situation men det var samma ojämnhet hos blåsarna som i spelet på plan.
I 23:e minuten skaffar de sig skottläge och skottet rammar ribban med en retur som de är först på men Milos gör ännu en kanonräddning.
Efter detta kommer en 10minutersperiod med bollbytande på mitten då bägge lagen visar låg passningskvallitet och även om planen ser studsig ut måste man kunna kräva mer på denna nivå.

I 33.e minuten är vi beredda att äntligen få skriva in 1-0 då Haris får till ett fint skott men det tar typiskt nog i stolpen så vi får vänta en stund till. På omställningen efter stolpskottet missar vi i mittförsvaret igen så de får ett nytt friläge men bollföraren får inte med sig bollen riktigt utan vi hinner upp o stör honom så han tappar bollen.
I 36:e minuten slår Mirnes in en boll som Mohammed får tag i och testar ett vänsterskott som smiter en dm uanför stolpen.
Kändes som det skulle vara mållöst i paus men i 41:a minuten kommer de upp i ett anfall som ser harmlöst ut då bollen är på kanten men då vi står som stenstoder i straffområdet kan de med 3-4 helt rulla upp oss med öppet mål som följd.
Kändes onödigt men trots vår fina start inte helt överraskande sett till hur matchbilden sett ut sista 25min.
Vi fick dock sista ordet i halvleken då Njegos sköter sina kort från straffpunkten i slutsekunderna vilket gör att många tunga leenden lyser upp en aning.

Bra slut på första och en utvisning för dom efter 5min av andra som borde gett oss en riktig boost men riktigt så blev det inte utan vi spelade håglöst o slarvigt både offensivt o defensivt vilket Kungsör utnyttjade genom att hålla spelet uppe trots en man mindre. Det är faktiskt dom som skaffar sig flest bra lägen men som tidigare sagts så är Milos på kanonhumör och räddar oss nog kvar i matchen.
Till slut kan dock inte ens hann stå emot när vi ger dom en mycket onödig straff pga en fällning långt ut i kanten på straffområdet. Det är visserligen nära att han fixar detta också då han gör en prakträddning på straffen men domsluten är ofta inte med Vaif denna säsong så straffen döms obegripligt om med mål som resultat på andra försöket. Inte ofta man får se straffar gå om trots att målvakterna tjuvar i stort sett varje gång.

Nu kändes det som en lång uppförsbacke men detta satte igång benen på våra spelare för nu fick vi se ett fartfyllt anfall utan bollduttande och när bollen kom ut till Mirnes på högerkanten slås ett fint inlägg.
Som grädde på moset har vi också denna gång en spelare Njegos som med fart löper in centalt och då är det en enkel sak att knoppa in bollen.
Svårare behöver det inte vara, några raka pass-inlägg-löp in i boxen men så sällan vi får se detta för oftast när vi slår inlägg, hörnor o frisparkar går de bortanför bortre stolpen där bollen ska nickas tillbaka men då vi kan läsa var dessa innickningar kan tänkas hamna blir detta oftast resultatlöst.
Efter kvitteringen trodde man på en anstormning men det blev 10minutersperiod med händelselös fotboll innan de i den 81:a minuten enkelt genom en lång ostörd löpning kan skaffa sig ett bra skottläge som Milos parerar.
Vi svarade upp på detta med ett nytt rakt anfall där Mirnes hittar Mohammed på högerkanten och han slår ett fint inlägg
som Haris snyggt kan styra in i mål.
Nu känns det som luften till slut går ur Kungsör och vi får några lägen till främst genom Micke men försvararna hinner bryta innan skottet kommer samt på övertid nickar Haris i stolpen o fredrik är nära på returen men målisen räddar.
Tyvärr drar vi på oss 4 gula kort sista 10min och något känns riktigt onödigt vilket också kan bli kostsamt i slutomgångarna.
Milos klart bäst.

Detta var en sur omgång även om vi vann för förutom wo-historien vann våra konkurenter sina matcher där Bosnas osannolika 5-0 seger över NV svider mest.

Matchfakta: 3-2 (1-1)

0-1 41min Upprullning i straffområdet
1-1 45min Njgos (straff)
------------------------------------------------------------------------------------
1-2 68min Straff
2-2 69min Njegos (Mirnes) Distinkt nickavslut på fint inlägg
71min Robin ut Kigge in
76min Tobbe ut Branco in
79min Goran varning
3-2 83min Haris (Mohammed) Behärskad nick på bra inlägg
88min Njegos varning
88min Njegos ut Fredrik in
89min Mirnes varning